For os er det ikke vigtigt, om du har brug for en simpel eller en kompleks tandbehandling. Det afgørende er, at det er en god oplevelse – uden smerter.
Tandbehandlinger
Kosmetisk tandbehandlingadd
Er du ikke helt tilfreds med udseendet på en eller flere af dine tænder? Så tag en snak med os og hør, hvad en kosmetisk behandling kan gøre for dig og dit smil.
Mulighederne er mange. Vi kan gøre dine tænder hvidere, ændre formen, lukke mellemrum og sætte smykker på tænderne. Altid med fokus på æstetikken. Det skal passe til dit ansigt og give dig et harmonisk resultat.
Tandrensningadd
Når vi renser dine tænder, fjerner vi først de hårde belægninger (tandsten) og de bløde belægninger (plak), som sidder på tænderne over tandkødsniveau. Herefter pudser vi tænderne med pudsepasta for at fjerne misfarvninger.
Det er sjældent, at du får fjernet alle bakterier (plak) på tænderne, når du børster tænder. Når bakterierne ikke fjernes, forkalker de og bliver til tandsten. Og det giver grobund for bakteriebelægninger.
En tandrensning gør dine tænder glatte – og du vil have nemmere ved at børste dem rene. Jo renere tænder du har, jo mindre er risikoen for at udvikle tandkødsbetændelse og evt. senere paradentose.
Paradentoseadd
Paradentose er en betændelsestilstand i det væv, som holder tænderne fast forankret i munden. Betændelsestilstanden gør, at den knogle, der omgiver tænderne, langsomt nedbrydes – og tændernes støttevæv forsvinder.
En fremskreden paradentose medfører, at tanden løsnes og kan flytte sig – og i sidste instans mister du tanden.
Når vi behandler for paradentose kortlægger vi først sygdommens omfang. Det gør vi ved at opmåle tandkødslommerne. Herefter udfører vi selve paradentosebehandlingen. Behandlingen består af en udrensning af tandkødslommerne og en rensning og afglatning af tændernes rodoverflader (tandrodsrensninger).
Er tandkødslommerne dybe og betændte, kan behandlingen foregå under lokalbedøvelse. Ved alvorligere tilfælde af paradentose kan det være nødvendigt med mindre kirurgiske indgreb.
Forskning viser, at rygning øger risikoen for at udvikle paradentose – ligesom effekten af paradentosebehandlingen også er nedsat hos rygere. Der er desuden en dokumenteret sammenhæng mellem paradentose og en del sygdomme som bl.a. diabetes og forhøjet blodtryk.
Isninger i tænderneadd
Isninger og følsomme tandhalse, som vi på fagsprog kalder ”dentin hypersensibilitet”, er en kortvarig smerte eller et jag, som ofte opstår ved temperaturændringer.
De kortvarige jag (isninger) i tænderne er et udbredt fænomen, og i langt de fleste tilfælde skyldes smerterne, at dine tænder er udsatte, fordi dentinen er blottet.
Dentinen, der omgiver tandens nerve, indeholder mikroskopiske væskefyldte kanaler, der forbinder det yderste lag af dentinen med tandens indre. Hvis dentinen er dækket af emalje, oplever du sjældent isninger i tænderne, da emaljen har en isolerende effekt. Er dentinen blottet, kan temperaturpåvirkninger fremkalde isnende jag.
Udover en blottet tandhals kan andre årsager til isninger være: en usynlig revne i tanden på grund af utætte og gamle fyldninger, caries, tandkødsbetændelse eller overbelastning som følge af f.eks. tænderskæren.
Behandlingen af isninger i tænderne afhænger af årsagen.
Rodbehandlingadd
En tand skal rodbehandles hvis:
Betændelse i nerven kan give tandpine. Det er individuelt, hvordan du opfatter smerten. Du kan føle tandpinen som smerte i nabotænderne, kæbehulen, ørene eller som hovedpine. Derfor kan det i nogle tilfælde være svært at finde den syge tand.
Vi kan ikke give nogle garantier for, at behandlingen lykkes – eller garantier for, at der ikke opstår komplikationer efter behandlingen. Men i 80-95 % af tilfældene lykkes den udførte rodbehandling optimalt (alt afhængigt af din tands tilstand og behandlingsmetode).
Efter endt behandling anbefaler vi at sikre tanden med en krone, da en rodbehandlet tand generelt er en svækket tand.
Snorkeskinneadd
Et stort antal danskere har problemer med snorken. Det er i sig selv ikke farligt, men det kan både være stressende for din krop og generende for din partner. Du snorker, fordi du slapper af i musklerne i halsen, hvilket giver mindre plads i svælget.
Hos 30-50% kan snorken desuden være et symptom på søvnapnø, som i værste fald kan føre til for højt blodtryk og/eller kolesterol og andre sygdomme, der kan lede til diabetes 2 (sukkersyge).
Ved søvnapnø opstår der afbrydelser i vejrtrækningen under søvnen, som sætter kroppen i en alarmtilstand. Det medfører betydelig forringet søvn og kan resultere i morgenhovedpine, manglende energi, udtalt træthed og koncentrationsbesvær.
Du kan afhjælpe snorken og søvnapnø med en snorkeskinne. En snorkeskinne er en let og aftagelig skinne, som du sover med om natten. Snorkeskinnen fungerer ved at holde kæben fast i en position, der giver plads til bedre luftgennemstrømning. Og på den måde behandler snorken uden brug af iltapparat.
Tandblegningadd
Når det handler om misfarvning af tænder, er kaffe, te, rødvin og cigaretter nogle af de største syndere. Men dine tænders farve kan også ændres som en naturlig del af aldring. Dine tænder kan desuden se misfarvede ud, hvis du har store gamle fyldninger – og her hjælper blegning ikke.
Hjemmeblegning
Tandblegning kan foregå hjemme. Ud fra et aftryk af dine tænder, fremstiller vi en skinne, som præcist passer til dig. Du får skinnen med hjem sammen med et blegemiddel, som skal sidde på tænderne i 1-2 timer om dagen eller hele natten.
Det er vigtigt at følge vores vejledning nøje. Metoden er effektiv og en hjemmeblegning tager oftest 1-2 uger. Du bør dog aldrig blege dine tænder hjemme uden først at få en faglig vurdering af, om dine tænder egner sig til en tandblegning.
Efter en tandblegning vil dine tænder i de første dage være mere modtagelige over for nye farvestoffer. Holdbarheden af en tandblegning afhænger af, hvor mange farvestoffer du udsætter dine tænder for. En genblegning kan blive aktuel efter 2-3 år.
Tandlægeskrækadd
Du er ikke den eneste, hvis du har tandlægeskræk. Faktisk lider en stor del af befolkningen af denne skræk. Derfor har vi både stor erfaring med det og tid til at hjælpe dig godt gennem en behandling.
Det er vigtigt, at du husker at fortælle os, hvis du er bange for at sætte dig tandlægestolen. Det er ikke pinligt at være bange.
Vi tager os god tid til at finde ind til dig og din angst. Og i tæt dialog med dig hjælper vi dig gennem din tandbehandling.
Udover tid og tillid har vi god erfaring med virkemidler som: hyppige besøg evt. ledsaget af en af dine nære relationer og effektiv bedøvelse som f.eks. lattergas.
Vi vil gøre alt for, at vi får dit smil frem igen.
Tandretningadd
Begrænser dine skæve tænder dig i at smile og være glad? Du kan ofte opnå drømmesmilet med diskrete metoder og på kort tid. Vi er certificeret i StraightSmile behandlingerne LiteWire og ClearStep.
LiteWire
LiteWire er en effektiv og diskret tandbøjle, der med gennemsigtige knapper sidder fast på tænderne. Den typiske behandlingstid er omkring 6 måneder.
ClearStep
ClearStep er den mest diskrete behandlingsmetode. Her rettes med gennemsigtige og nærmest usynlige skinner, du tager ud ved tandbørstning og ved spisning. Den typiske behandlingstid er på 3-4 måneder.
Er du interesseret? Så kom og spørg om dine muligheder. Ved komplicerede tandreguleringer kan vi hjælpe med at henvise dig til en specialtandlæge i tandregulering.
Tandimplantateradd
Et implantat er en stærk og fastsiddende erstatning, hvis du mangler én eller flere tænder – eller hvis du har brug for at fastgøre en protese, der ikke sidder fast.
Et tandimplantat er en kunstig tandrod, der sættes ind i kæbeknoglen. Implantatet er fremstilet af titanium, som kan vokse fast i kæben. I løbet af få måneder vokser implantatet sammen med knoglen og sidder herefter fast. Når helingen er komplet, kan der sættes en tandkrone på implantatet.
I dag er det muligt at lave implantatet så godt, at du næsten ikke kan se eller mærke forskel.
Krone- og brobehandlingadd
Hvis en beskadiget tand ikke kan reddes med en fyldning, kan den bevares med en krone.
Det gælder f.eks. for patienter med store fyldninger eller knækkede tænder, hvor tænderne ofte ikke længere kan holde til fyldninger. I tilfælde som disse er en tandkrone både en god og holdbar løsning.
En krone er en hætte, der sættes ud over den ødelagte tand. Tandkronen sættes på den eksisterende tand således, at du bevarer roden og selve tanden. Med en tandkrone får du en tand, der ser naturlig ud.
En bro er en fastsiddende tanderstatning for en eller flere manglende tænder. Broen bliver fastgjort til de tilstødende tænder og føles som en naturlig tand. Da en bro er fastgjort på de naturlige tænder, vil den hurtigt komme til at føles som dine egne tænder.
Som en del af krone- og brobehandlingen udfører vi digitaliseret aftrykstagning med 3D-scanner. Det giver mere præcise kroner og gør leveringstiden kortere.
Visdomstænderadd
Visdomstænder bryder oftest frem i 18-25 års alderen, men de kan røre på sig hele livet. Mærker du smerter, hævelse eller dårlig smag fra det bagerste område i munden, skal du søge hjælp hos os.
Vi vurderer (evt. ved hjælp af et røntgenbillede) om din visdomstand bør fjernes, eller om den bare skal have tid til at komme på plads i tandrækken.
Der er to måder, vi kan fjerne visdomstanden på: ved almindelig tandudtrækning eller ved en operation. Hvilken en måde visdomstandes skal fjernes på, afhænger af tandens lejring i kæbebenet. Det er en altid individuel vurdering.
Hvordan kan vi hjælpe dig?
Har du spørgsmål til os? Eller vil du aflyse en tandlægetid – senest 24 timer før? Udfyld formularen, så hører du fra os hurtigst muligt.
*Ring til os, hvis du har brug for at melde afbud indenfor 24 timer før din aftalte tid.